top of page

V extázi každý den ... zamilovaná do svého těla


Občas vnímám, že často toužíme po návodech, které jsou instantní, které nás zavedou do jiného světa lehko a snadno ... třeba v jednom článku, nebo jedním dotekem. A někdy, když se dočtanu k některým článkům o extatickém životě, o životě tady a ted, bývají mnohdy povrchní a zdá se jakoby orientované jen na vzhled a sexualitu předně.

Jak já ale vnímám extází ... pro mne to je prosté UŽÍVÁNÍ SI MOMENTU VE SPOJENÍ S TĚLEM. Přítomný okamžik se nám může mnohdy podařit zažívat a je to krásné. Ale často se to odehrává v hlavě, myšlenkách a v pocitech. Když se k tomu ale připojí i tělo a nechá to vše příjemné vstoupit až do konečků prstů, tomu já říkám extáze.

A na to neexituje návod, jak to má vypadat ... jak vypadáš, když jsi v extázi ... zda se hýbeš tak a tak, nebo jsi nádherná vzhledově, děláš nějaké předepsané aktivity. EXTAÁZE JE POCIT V TOBĚ a Ty můžeš extaticky do konečků prstů v přítomném okamžiku prožívat cokoliv.

- cestu autem

- dopadající paprsky na tvou pokožku

- radost z práce

- setkání s milým člověkem

- okamžiky v přírodě

- okamžiky v pohybu sportu a tanci

- jídlo

- svůj nádech a výdech

- užívání si svého hlasu a tvorby zvuků

- psaní článku

a všechno možné ...

... s radostí nejen v mysli, ale i v celém těle...

JE ESTÁZE O JEN O SEXU?

Extázi si často spojujeme se sexem ... ano, je ůzce spojená s naší sexualitou. Protože propojení vědomí v těle, v přítomném okamžiku a s naším okolím a s našimi smysly, často osloví naši kořenovou a sakrální čakru a začneme se dobíjet úžasnou tvůrčí vesmírnou energií. Můžeme cítit rozrušení, velmi příjemné pocity a můžeme to cítit právě v oblasti pánevního dna, které je mocným energetickým celkem. Tuto energii, ale nemusíme využít jen k milování, můžeme ji nechat rozběhnout do celého našeho těla, podél páteře nahoru do mozku.

Užít si ji = uložit si ji a dobít baterky

Můžeme jí pak dát průchod v tvorbě, práci, péči, komunikaci, spojení se svým já a v mnoha dalších oblastech života každý den. Můžeme ji u všech aktivit cítit a do všech ji vložit.

PROČ TO NEDĚLÁME PROČ KAŽDÁ AKTIVITA NENÍ ÚŽASNÝM ZÁŽITKEM?

Abychom byli k extázi citliví a naučili se ji prožívat a užívat si ji je tady samozřejmě několik podmínek.

ČISTI A OČISTI - odstraň bariéry, které stojí mezi Tebou a plným prožíváním. Tyto bariéry můžeš najít na mnoha úrovních.

Myšlenky - jsme jimi zahlceni, hlavou nám proudí spousty "to do" věcí, vnitřních monologů, co bychom komu řekli, k tomu se přidávají věty rodičů, učitelů a z médií. Pravidelně pozorovat své myšlenky nestranně, nechat je proplouvat jen okolo, meditací jejich tok uklidnovat, pomáhá očistit se od nich.

Tělo - když se tělo zbaví škodlivin, stanou se naše smysly mnohem citlivějšími. Nezdá se to, ale často nám energii ubírá naše zažívání, nepohodlí v těle, hormonální nestabilita těla, můžeme to prožívat jednoduše jako takové zaplácání, těžkost v břiše, můžeme mít problémy s průchodností střeva zácpami. To vše bere energii a odsouvá citlivost ze smyslů do nitra těla k jeho pochodům. Udržovat tělo čisté, průchodné a bez toxinů nám pomůže lépe vnímat a prožívat. Najdi si svůj způsob ... půst, detox, stravovací styl .. zkoušej.

Emoce - kolem nás se hromadí spousta emocionálního balastu. Dramata lidí, které známe i neznáme- drby, bulvár, televizní noviny a v nich vytvářené strachy, zbytečné nervy v seriálech, rozhořčování v diskuzích na internetu ... snaž se vypnout a odbourat přísup těchto umělých dramat k Tobě. Dopřávej pozornosti svému nejbližšímu okolí, událostem ve Tvé blízkosti - to jsou ty, které můžeš ovlivnit - a svým autentickým emocím.

DECH - většina lidí bohužel trpí špatným dýcháním. Je to jednoduše získané v průběhu života, kdy náš dech, naše esence, naše JÁ, postupně víc a víc uhýbá nešvarům života. Špatně se nám dýchá kvůliu nevhodnému oděvu - dech ustupuje vhledu a modě, neprodýcháváme až dolů do pánve, protože nemáme dobré zažívání, získali jsme špané držení těla, kterému dech uhýbá, nebo jsme jej prostě přestali vnímat a vlastně nevíme kde a jak dýchat.

Já vím, že jsem s tímto videem už i otravná, ale je to dobrý start, jak začít s dechem pracovat. A dál se pro tuto chvíli poohlédni, jak se svým dechem pracovat - pranajáma, videa Gay Hendrickse na youtube, lekce zpěvu, samostudium s dobrou knihou atd.

TRÉNINK SMYSLŮ

Běžně se to člověku nezdá, ale když máme dovolenou a ocitneme se někde v přírodě ... najednou zjistíme, jak jsou každý den naše smysly neuvěřitelně zahlceny a jedou na plné obrátky. Kolem nás jsou neustálé zvuky, blikají na nás upozornění, reklamy, vidíme slova a situace, jídlo je velmi kořeněné, některé chutě nepřirozené, naopak některé smysly si otupujeme (stažený oděv, tvrdá obuv, umělé chutě a vůně ...). Proto na začátku extatického prožívání stojí trénink a očista smyslů.

Očista:

Zrak - dopřejme si dostatek tmy, zavřených očí i když nespíme. Méme -li chuť můžeme i podniknout terapii tvou.

Sluch - každý den si dopřát ticho, odpočinou uším, nechat prolétnou okolo vnitřní hlas, který se začne více ozývat

Chuť - očistit svou stravu od umělých chutí

Čich - očistit své prostředí od umělých vůní (savo, bref, výrazné voňavky, umělé vůně do bytu)

Hmat - dopřát si klidu, nehybného setrvání v přítomném okamžíku, osvobodit tělo od svázání oděvěm a obuví

Povzbuzení:

Zrak - jaké barvy se kolem mne vyskytují? Na jaké mám chuť, které semnou teď "rezonují" jak se říká, co mi přinesou? Mám několik věcí, které se mi k ničemu nehodí a vlastně nejsou ani praktické, ale mému oku se tolik líbí, že jsou pro něj jako pohlazení.

Sluch - Nechám k sobě naplno přicházet hudbu, kterou mám ráda ... já třeba ráda hrávám na svůj sundrum a na džembe, ale klidně si užívám všechny možné modení písničky

Chuť - když mám chuť odpočatou, o to více si užívám přirozených chutí a vůní čerstvého jídla.

Čich - svůj domov mohu provonět eterickými přírodními oleji a já osobně teď mám moc ráda přírodní parfém z růže.

Hmat - naplno si užívám svobody bosých nohou, nechávám rozproudit své vnímání pokožky v sauně, uživám si na nahém těle horko i chladnou vodu v bazénku, nechám se úplně vymrazit. Všechny povrchy si užívám plnými doušky.

To zaktivuje mé tělo k užívání si všeho naplno!

Už jen to vědomí, že mi mé tělo toto dovoluje a že v něm již více nejsem cizincem, už jen to mi dovoluje mít s ní krásný vztah.

Děkuji že jsi dočetl/a až sem a těším se u dalšího článku ... ahoj

Zuzka

Nezapomeň, kdy tančíme

ZAMILUJ SI SVÉ TĚLO (možno i individuální lekce) od dubna 2018 Zlín https://www.tanecjakocesta.com/product-page/zamiluj-si-své-tělo-intenz%C3%ADvn%C3%AD-program

TANEC ZPĚV A ŽIVOT 2 - LUDKOVICE 2018 - víkendový taneční pobyt : https://taneczpevazivot.webnode.cz

TANEC DUBEN JIHLAVA - V dubnu mám v Jihlavě přednášku 27.4. a celý taneční den 28.4.

PREŠOV 4. - 5. KVĚTNA Taneční večer a taneční den

Všechny informace na zuzka.zaharowska@seznam.cz

Těším se na Vás

Vše


Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Zatím žádné štítky
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page