top of page

Proudící energie, proudící hojnost

Zdravím Tě do krásného letního rána, kdy toto píši, a dnes si chci povídat o jednom z našich výrazných témat poslední doby. A tím je HOJNOST.

Z jednoho úhlu pohledu je vlastně veškerý náš tanec vedoucí k hojnosti. Při tanci se v našem těle setkáváme

S BLOKY, OBTÍŽEMI, EMOCEMI, KTERÉ JSME NEZPRACOVALI A ZAPSALY SE DO TĚLA, ZÁŽITKY, KTERÉ V TĚLE ZŮSTÁVAJÍ USAZENÉ DÍKY KINETICKÉ A BUŇĚČNÉ PAMĚTI.

Snažíme se jich zbavit a

VYTVOŘIT V TĚLE PROUDĚNÍ, PROSTOR BEZ PŘEKÁŽEK A ZÁBRAN, ČISTOU CIRKULACI

Negativní zážitky se v nás vynořují v každý běžný den a mění a modelují naše chování a ani o tom nevíme ... uvedu příklad za všechny ... emoce ... hojnost ... láska v něm.

Společně s tématem hojnosti ke mně přišlo mé téma neschopnosti příjímat některou chválu. Pří přijímání chvály v superlativech mi není příjemně. Tato chvála mi příjde pomíjející, jakoby se netýkala něčeho opravdového ve mně, ale jen mého povrchu. Procítila jsem si hned dva zdroje tohoto nepříjemného pocitu ...

- obecně chvála dítěte vzbuzuje v dítěti i určitou nejistotu. Pokud chválíme ve chvíli, kdy se dítěti něco povede, může se nám stát, že svou chválou střílíme jako rodič vedle ... jednou pochválíme výsledek, který není nic moc (máme třeba dobrou náladu) a podruhé nám i lepší výsledek není dost dobrý (máme jinou představu, špatný den ...). Dítě není hloupé a vnímá to. Toto je jedno z nebezpečí chvály, které může v budoucnu v našem dítěti vzbuzovat zmatek a neschopnost příjmout chválu, protože jí vlastně nerozumí a nebo může tento zmatek vzbuzovat v Tobě. Také ze sebe takto chválené dítě nemůže mít dobrý pocit, pokud má dojem, že je teprve v procesu - že dílo, které obecně chválíme, tedy výsledek, není hotovo. Tedy dokud nemáme něco 100% hotovo, nemůžeme se "pochválit". Proto doporučuji povzbuzující komunikaci, povzbuzování dítěte a ne chválu. (Lze najít na netu a v knihách Efektivní výchova dětí krok za krokem a psychologii Alfreda Adlera a Roberta Dreikurse)

- dalším zdrojem byla prožitá situace s partnerem, kdy "lichotkou", kterou jsem příjímala bylo, že jsem nejlepší, kterou potkal ... no a pak potkal "LEPŠÍ" ... dospělého by to nejspíš nerozhodilo, myslel by si něco o volu, ale naše ranná partnerství přinášejí tyto emocinální rány ... emoční bublina, která vzvnikala ve chvíli, kdy partner výjmenovál pozitiva té druhé dívky a to, co se u mně "pokazilo" ... jeho slovy "svítí u ní všechny kontrolky zeleně" ... tato chvíle se zapsala v mém těle i mysli.

S tímto "báglem na zádech" se necítím dobře, pokud mě někdo chválí v superlativech. Nejen v oblasti práce, ale ani láskyplný obdiv si nedovedu dopřát. Ale to potřebuji.

Aby PROUDĚNÍ V MÉM TĚLE volně probíhalo a byla jsem otevřená vší energii, kterou mohu využívat, potřebuji se této překážky zbavit. Energií rozuměj různé její formy - láska v partnerství, nápady, peníze, podpora okolí, zdroje, kontakty, zážitky, zdraví, energie pro život ... vše je to materiální manifestací energie STVOŘENÍ.

V průběhu tance mohu v sobě tyto zvláštní informace o svém životě, prožitých událostech, zakazovaných emocích prostě BLOCÍCH nalézat. Prostě se objeví. ČASTO PROSTÉ NALEZENÍ ihned oslabí vliv této události a můžeme dále pracovat. Každá událost je jiná, některá potřebuje více ošetřit a některé méně. S jednou se rozloučíme v tanci, zábavně a lehce přebudujeme tento vzorec a jdeme dál. Druhá potřebuje opečovat ještě i dále v běžném dni nebo třeba odborníkem ... ale to se nebojte, to se spolu můžeme poradit.

Tancovat s těmito emocemi, myšlenkami a situacemi v bezpečném klidném prostoru nám umožňuje je prožít a po chvíli pocítit, jakoby z těla odešly, pocítit úlevu.

Následné pravidelné uvolňování celého těla, svalů, kloubů, vazů ve spolupráci s uvolněním mysli vytváří z našeho těla něco jako "svodidlo", stávám se místem, snad trubicí, kterou cirkuluje energie ze Země a Vesmíru ve všech jejích podobách - zdraví, peníze, nápady, kvalitní vztahy ...

Na svou cestu za proudem můžeš nastoupit kdykoliv sám/sama doma začít si tancovat, můžeš se scházet s přáteli a tancovat, připojit se do našich skupin. Nebo si najít vlastní cestu očištění a osvobození.

Těším se na krásný den který začínám se zvědavostí, co mi dnes jeho proud přinese :-)

Zuzka


Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Zatím žádné štítky
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page