top of page

ZBRUSU NOVÉ TĚLO


Pěkný konec víkendu a nový týden přeji všem. Už jsme se tady zmiňovali, že naše tělo funguje jako hard disk. Zaznamenává do sebe co jsme prožili, drží v sobě co si s sebou do života neseme, projevuje to ve svém postoji, v pohybu, v nemocech atd. S tímto svým skvělým nástrojem můžeme ale i užitečně pracovat.

Umi informaci SMAZAT - když si prožijeme v tanci emoci, protančíme ji a příjmeme, jak se říká "vyčistíme", daná část těla se uvolní, když to děláme vědomě, ruku v ruce s tím jde i změna našich návyků, vzorců myšlení, postoje těla, nemocnosti atd.

Umi informaci PŘEPSAT - do uvolněné osvobozené části těla (i mysli) můžeme vložit nový pohyb, postoj, myšlenku, emoci a tu v těle přidržet. Naše buňky se neustále obnovují a obnovují se dokonce i kosti, mohou zlepšit svou strukturu.

Co je potřeba ke změně?

Proč se tedy stále v našem těle udržovaly ty staré vzorce, proč tam bylo zapsáno něco, co nám neprospívalo, když se tělo neustále obnovuje? Jednoduše řečeno, když jsme byli ve stále stejné koleji, nemělo tělo možnost vydat se novou cestou. Občas můžeme pozorovat změny na těle a v mysli, když začneme chodit do fitka, jinak jíst, jinak myslet, máme třeba nový vztah, novou práci ... když příjdou změny, může se to odrážet i v těle a na těle. Všímejme si, že tato změna nepřichází pouze na jedné úrovni. Třeba nová práce zasahuje jak náš hmotný život, strukturu dne, tak také cítíme emocionální zátěž, fyzickou zátěž, máme i nové myšlenky, jiný pocit v sobě. Z mé zkušenosti změna nejsnáze probíhá, když zasáhne co nejvíce oblastí našeho života a vnímání.

Takovou změnu můžeme učinit i vědomě a začít svě tělo, mysl, sebe a život vědomě poznávat a přebudovávat. Tanec nám k tomu dává skvělou příležitost, protože v sobě spojuje tu stimulaci, jakou tělo ke svému přebudování potřebuje - fyzickou zátěž, stimulaci endokrinních žláz, práci s emocemi, která silně ovlivňuje práci s hormony, vnímání a uvědomění oddělených částí naší svalové a kosterní soustavy, dynamiku ve skupině, která podněcuje naše myšlenkové a emocionální pochody atd.

ZAČNI DNES

Začít můžete třeba už dnes ... můžete se doma roztancovat, podívat se na své tělo, nebo jej procítit, vnímat, kde je něco napjaté, zatuhlé, kterou částí těla nehýbu a začít ji citlivě měnit. Zkuste to pro začátek třeba podle videa ...

Těším se na všechny v našem spontánním tanci, těším se na náš společný víkend, který bude věřím plný změn v našem těle i životě.

Hezké dny Zuzka


Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Zatím žádné štítky
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page